2021-08-31
呢間cafe嘅裝潢行工業風路線,簡約又型格,而且pet friendly,見到門口有隻著得好型嘅🐶坐係梳發做model💓 🦞 Surf & Turf 🥩 $398法式黑椒USDA安格斯牛柳、烤原隻龍蝦尾,配時令薯菜牛柳🥩要咗7成熟,staff細心介紹話佢哋首先煎下封邊,然後焗到相應嘅熟度,用鹽同黑椒作調味。見到顏色粉嫩得黎又唔會血淋淋👍🏻 咬落好有驚喜,非常嫩口,牛味香濃,點住燒汁食好正~龍蝦尾🦞預先起咗肉好貼心,面頭灑上少少黑椒,肉質好爽口彈牙,非常新鮮🤩 大大舊嘅焗薯仔🥔 面頭有厚厚嘅芝士🧀cream同煙肉🥓,另外啲菇同埋車厘茄都好fresh。個人私心推薦呢個main dish💯🍎 即焗法式蘋果、雪糕 $72飯後甜品💕 面頭係肉桂,外脆內軟,好香口。切開入邊係滿滿嘅青蘋果同埋提子粒,帶少少酸。另外仲有曲奇雪糕,配埋脆口嘅穀物,而且有好多水果,包括西柚、香蕉、士多啤梨、藍莓、青蘋果。🥬 Kale Mix $55健康之選,有羽衣甘藍、青蘋果、青瓜,類似五青汁,都係用高纖維嘅青色蔬果製作而成,有好多好處。飲落酸酸甜甜、好開胃,而且食到粒粒嘅蓉,真材實料👍🏻兩位男staff好有禮貌,服務態
🦞 Surf & Turf 🥩 $398
法式黑椒USDA安格斯牛柳、烤原隻龍蝦尾,配時令薯菜
🍎 即焗法式蘋果、雪糕 $72
🥬 Kale Mix $55
兩位男staff好有禮貌,服務態度又好👍🏻 後生男staff入座時會介紹返今日嘅餐湯同沙律,而且幫我地換把鋒利嘅刀去切牛;👨🏼🦲男staff見到阿媽一袋二袋,主動攞個架比佢放,同埋比碟我地share嘢食,最後仲會問我地覺得食物點 💯 值得encore!