2019-03-24 44 浏览
經朋友介紹,於是去Mini Friday試下佢推介嘅威靈頓牛柳!餐廳環境好闊落,夜晚大約7點左右到達餐廳已經有好幾檯客人食緊嘢,而且有啲檯係預留左,好彩有Book定檯,唔使等位。一入座已經有小食俾你食,皆因每張檯都免費提供墨西哥脆片,可以一路食一路睇menu決定食咩,呢個舉動其實幾貼心,真係唔多餐廳會咁做。既然係衝住威靈頓牛柳過黎,梗係要食佢啦。用酥皮包住塊厚切牛柳,再配埋啲菇類係入面焗,成個製作過程都需要唔少功夫,而且焗嘅時間都要掌握得好先至會令牛柳保持Juicy,唔會老,所以我哋都耐心等左一陣先,終於上碟啦!切開牛柳,熱辣辣的熱氣隨即冒出,飄出好香的味道,牛柳應該焗到有5成熟,咬落鮮嫩多汁,啖啖肉又無筋,正!記得食埋伴碟的黑松露薯蓉,又係好香好滑口!愈食愈開胃,於是追加卡邦尼扁意粉, 同埋一份溫泉蛋菠菜大啡菇。個人覺得卡邦尼扁意粉的醬處理得好出色,每一啖落口都聞到很香,食得出濃稠適中的卡邦尼醬,唔會過稀過稠,兩三下功夫我哋就食曬成碟意粉,好味!!!最後追加嘅溫泉蛋菠菜大啡菇,畫碟已經夠晒吸引。切開蛋汁流出,配埋菠菜,大啡菇一齊食,真係多重口感,味道豐富。唯一不足的係菠菜有啲鹹,如果

最後追加嘅溫泉蛋菠菜大啡菇,畫碟已經夠晒吸引。切開蛋汁流出,配埋菠菜,大啡菇一齊食,真係多重口感,味道豐富。唯一不足的係菠菜有啲鹹,如果淡返少少就會更加正。

兩個人食左三樣嘢已經好飽好滿足,而且餐廳環境夠闊落,侍應又唔會催你還檯,所以成餐飯感覺都好好。下次要約多啲朋友一齊過黎,試多幾樣食物,餐牌上的其他食物都好吸引,無奈實在太飽,食唔落。