2019-06-11 260 浏览
觀塘作為美食集中地,餐廳數目同種類非常之多,今次同朋友令到哩間Mini Friday 食晚餐。一去到見到餐廳嘅環境闊落,餐枱與餐桌之間嘅距離亦都大,令食客可以舒適用餐。我地叫左兩個餐同一個小食。未上菜之前已經有侍應免費贈送墨西哥片配卡夫芝士醬,重點係免費同好食!落完order 無幾耐,餐湯同沙律已經立即送上枱,夠哂有效率!餐湯係蕃茄薯仔湯,用材料打成茸,口感綿滑好飲,而沙律用醋調味,味道帶酸同埋清新,而且完全冇草青味。小食叫咗水牛城雞翼($78@6),雞翼首先炸到表皮脆身,再淋上醬汁,一食驚為天人,可以係我呢世人食過最好食嘅雞翼,醬汁辣得來帶酸,又有點Tabasco 的味道,食落非常開胃。主菜有溫泉蛋芝士忌廉大花菇扁意粉($148)加$45配鵝肝。如果係食醬汁濃稠嘅意粉,個人習慣多數係配扁意粉,令到麵條可以帶到醬汁之餘又可以有麵條嘅咬口。本身芝士忌廉嘅醬汁已經好creamy,配埋溫泉蛋口感更加滑同溫和,整體配搭非常之好食。而鵝肝外面煎到焦脆,建議食法係一開始可以單獨品嚐少少鵝肝,感受下佢入口即溶嘅感覺,再之後可以試吓用麵條包圍着鵝肝,濃稠醬汁同埋溶化的鵝肝油,層次豐富非常好食🤤🤤🤤!同

主菜有溫泉蛋芝士忌廉大花菇扁意粉($148)加$45配鵝肝。如果係食醬汁濃稠嘅意粉,個人習慣多數係配扁意粉,令到麵條可以帶到醬汁之餘又可以有麵條嘅咬口。本身芝士忌廉嘅醬汁已經好creamy,配埋溫泉蛋口感更加滑同溫和,整體配搭非常之好食。而鵝肝外面煎到焦脆,建議食法係一開始可以單獨品嚐少少鵝肝,感受下佢入口即溶嘅感覺,再之後可以試吓用麵條包圍着鵝肝,濃稠醬汁同埋溶化的鵝肝油,層次豐富非常好食🤤🤤🤤!同雞翼一樣呢個亦都係我食過最好食嘅意粉!同朋友兩個人都好鍾意呢個食法,不過如果一個人食就會有啲滯!

最後係香烤美式BBQ豬肋骨,醬汁主要係用番茄製成,配埋豬肋骨非常惹味,另外配菜薯蓉都落足心思,用黑松露醬作為調味,好好食!唯一要挑剔嘅地方就係豬肋骨肉質乾硬左些少,但係整體評價仍然都中上!

第一次食過咁好食嘅餐廳,價格定位合理,非常推薦!