食物高質,環境舒適,飲品有特色,鬧市少有值得回頭樓上cafe~~~終於捱到last day,決定約上好閨蜜好好咁食返餐慶祝一下。呢間位於銅鑼灣嘅Cafe分為室內室外兩個部份,環境幾好好舒服,多年都好受歡迎,好在貼心閨蜜有book枱,唔使等位,係醒目嘅。~~~餐點主打西餐,選擇好多,飲品都好有特色,幾番掙扎,三心兩意下,我哋揀選咗幾款食物一齊share。 ~~~✨白酒牛油煮大蜆伴酸種多士Size非常jumbo,大蜆飽滿無沙,而且牛油同蒜香濃郁,好入味,加上同樣係牛油味好突出嘅酥脆多士,無咩挑剔位,值得一試。~~~✨香煎慢煮葡萄牙伊比利亞豬肩前排•伴燒薯角 •黑欖炒甜椒•阿根廷青醬伊比利亞豬肩肉質粉嫩,燒薯角綿軟即化。加上簡單嘅黑欖炒甜椒同阿根廷青醬做調味,啖啖都令味蕾起舞。~~~✨手撕法國油封鴨腿肉牛肝菌意大利飯手撕法國油封鴨腿肉份量比得毫不手軟,牛肝菌意大利飯菌香濃濃,米粒軟糯有咬口,濕潤度亦恰到好處。~~~最後值得一提嘅係呢度嘅飲品非常iGable,味道亦都好好。薰衣草花茶寧神舒壓,芝麻豆腐smoothie好似食雪糕咁,無論造型定味道都有驚喜。~~~Cafe Zense銅鑼灣謝斐道4
✨白酒牛油煮大蜆伴酸種多士
✨手撕法國油封鴨腿肉牛肝菌意大利飯