2023-04-05 392 浏览
自從畢業後就比較少黎到尖東食飯,滿滿既回憶。尖東一帶除左有好熱鬧既酒吧之外,呢間日本菜亦絕對值得大家關注🙌🏻✨虎蝦天婦羅卷一共六件,用上兩隻虎蝦。虎蝦天婦羅炸得香脆。卷物外層沾滿爽脆魚子。加上沙律醬更美味💗✨燒牛小排牛小排肉質非常鮮嫩柔軟,油花又香,外層更有一層焦香,大推🙌🏻✨燒西京銀鱈魚銀鱈魚外皮焦香脆口,魚肉非常嫩滑鮮甜,點少少沙律醬一齊食,讚🙌🏻✨田樂豆腐有驚喜🙌🏻豆腐外層好脆身,內裡熱辣辣滑嘟嘟。面層係稍為燒過既味噌醬汁,好味🤤✨柚子鹽燒白鱔白膳好肥美,油脂豐富,唔會腥。外皮燒到好脆身。帶有少許柚子同鹽味更能帶出鮮味🙆🏻‍♀️✨蘆筍豚肉卷串外層薄薄既豚肉好香,中間包住爽脆既露荀,亦中和左油膩感,仲有芝麻香。✨牛舌串鹽燒牛舌,燒得好香口,肉質彈牙多汁。✨濃湯蝦烏冬看似普通既烏冬,但超濃湯底又帶比我驚喜🥰湯底濃厚厚而且濃郁既櫻花蝦同芝麻味,有四隻鮮味彈牙既鮮蝦,烏冬亦有咬口,高質🙌🏻✨蘋果雪芭將蘋果起肉,放入雪芭。冰冰涼涼,果味甚濃,帶有微微乳酪味,好清新好好味💗

✨虎蝦天婦羅卷

✨燒牛小排

✨燒西京銀鱈魚

✨田樂豆腐

✨柚子鹽燒白鱔

✨蘆筍豚肉卷串

✨牛舌串
鹽燒牛舌,燒得好香口,肉質彈牙多汁。

✨濃湯蝦烏冬

✨蘋果雪芭