2023-05-12
🧡推薦指數:4.9/5🧡餐廳由西村師傅同水崎師傅兩位日本大廚主理,所以可能因為咁,餐廳既裝修同各樣嘅料理都好有日本風味同精緻。日本江戶時代為設計背景,門口有庭園、石牆、楓葉等裝飾。所以每次都係一個打卡位,呢間餐廳仲有啲廂房,適合朋友一齊嚟聚會。每一間房都有一張六人枱,食嘢嘅時候可以關上趟門,更有私隱度。座位都用心配合埋日本風,用既係塌塌米形式食客要除鞋先可以坐入去,但就唔洗屈腿而坐,佢係可以放腳係枱下面的🫶🏻咁就唔會坐得咁辛苦🔸Signature ice bubble tea有清酒成分,店員上菜嗰陣用泡泡槍吹大泡泡,一定要拍video😆好得意。味道甜甜地又有d清酒味,好易入口🔸廚師發辦壽司九貫(大拖羅、牡丹蝦、海膽、帆立貝、金目鯛、深池、尾長鯛、真鯛、赤墨魚)因為減肥食唔到好多野,所以就叫左個廚師發辦壽司九貫。壽司飯嘅份量唔會太多啱晒我,而且飯既壽司醋份量適中,鐘意飯既甜甜地帶點醋既酸味。所有刺身都好新鮮,我最鐘意海膽同赤墨魚 海膽好鮮甜 赤墨魚好甜同好彈牙😍🍀總結環境裝橫好靚坐得又舒服,每處都係打卡位!記得黎既話著靚d影相😂食物質素高,員工態度好,適合一班朋友聚會,一個字,大推!
🧡推薦指數:4.9/5🧡
座位都用心配合埋日本風,用既係塌塌米形式
🔸Signature ice bubble tea
🔸廚師發辦壽司九貫
(大拖羅、牡丹蝦、海膽、帆立
貝、金目鯛、深池、尾長鯛、真鯛、赤墨魚)
🍀總結