2013-09-21
好同事就快 Last Day,於是我們幾隻飯腳就同佢提早farewell,選址日牛係因為同事好愛長腳蟹,又有 frozen yogurt可供任食,地點尚算方便,所以決定喺度進行歡送晚餐了。由於有訂枱,所以當日近乎唔駛等位就入得,我地一行6人用最短時間選了自己既湯底,然後就出去攞菜﹑丸﹑麵食﹑飲品等了。兩牛一豬先上,望落去唔錯的,搞笑地同事們唔知係放題,結果慳住食,蝕左。等左好耐先有第一輪長腳蟹,手起刀落放哂入鍋再落單,可惜追左好幾次都未嚟,連普通牛肉都未有,店員話單太多,所以耐啲,一陣又話未解得切凍,所以要等。以我既性格,如果唔係因為有外人喺度,我諗我一早剷左班店員上天花板。你做得放題,無論有點蟹冇點蟹都好,有人落單應盡快出菜啦!(我係連肉都冇得食呀!)冇限時就話啫,得90分鐘,大家埋頭吃都冇乜時間吹水嘛... 真係有點火嚟架!猶幸同事們覺得食物味道唔錯,算多選擇,同重點確係想跟同事farewell,所以冇我咁激動既。比起坑口分店,我覺得呢間認真麻麻,真架,人手真係唔夠,職員冇乜心serve人咁,夠鐘叫我地走但我地啲野食咁遲先上,所以佢雖然催左我地兩次,但到第三次我地又剛完成想完成既部
猶幸同事們覺得食物味道唔錯,算多選擇,同重點確係想跟同事farewell,所以冇我咁激動既。比起坑口分店,我覺得呢間認真麻麻,真架,人手真係唔夠,職員冇乜心serve人咁,夠鐘叫我地走但我地啲野食咁遲先上,所以佢雖然催左我地兩次,但到第三次我地又剛完成想完成既部份才走,多左20分鐘,算係咁啦!如果佢之前再催我,我一定同佢理論到底呢!
註:OK既評分係俾食物既,店員服務﹑效率等仍有待改善呀!