2022-12-02
好耐冇同朋友出黎食嘢,我哋都異口同聲表示想食日式放題,跟住上OpenRice search發覺真係近年來,執咗好多間類似嘅舖頭,最後決定食番放題始祖😂極尚大喜屋我哋一開始叫左一盆刺身,有三文魚、甜蝦、鮑魚、吞拿魚等等,每樣都係大大份/件,厚切既,都已經好慷慨🤣食落都幾新鮮,我自己覺得螺同三文魚最新鮮唔腥,唔錯跟住就嗌咗啲壽司,可能因為嗰日係假期,所以整得有少少求其,賣相冇咁整齊😌不過都好食特別想讚揚啲炸物,佢都真係幾香幾好食,同埋拎到過嚟仲係好熱嘅!勁香口🤭係熱氣姐然後我哋就嗌咗啲熱食,有牛肉烏冬同埋蜆,發覺佢哋整嘅湯底都真係好有鮮味,唔係嗰啲好重味粉嘅味精湯,特別牛肉有肉汁同口感,海鮮冇沙,如果佢哋同時間要處理咁多枱客,做到呢個水準已經好好食到差唔多尾聲,就當然一定係食甜品,我記得嗰陣每人都可以食一杯Häagen-Dazs雪糕(唔知而家仲有冇🤣)但係佢本身都有好多雪糕雪條俾我哋揀,雖然都係包裝嘢,但係講真,呢個價錢嚟講已經算好抵食,整體講嘅話,我都幾滿意!