2021-09-17
今日同朋友喺觀塘行完街之後,好肚餓決定要搵間放題食到有咁飽得咁飽,經過一輪搜索之後,有朋友介紹呢間都唔錯就上嚟試吓。我哋入座嘅時段人頭$238一位,有刺身、火鍋同埋燒肉,真係大滿足。上到去都幾多人排隊,但係唔算等好耐就可以入座。入到去地方好大,中間嘅自助區非常多嘢食,包括有刺身、壽司,屬於比較簡單嘅款式,而熟食區都有好多款熟食,每一次出嚟都有新款,仲有點心添!仲有好多款炸物,見到都流晒口水!亦都有中式糖水同埋中式湯,我諗味燒肉已經食飽咗。燒烤類方面,基本上大部份嘅肉類都有齊,亦都有丸腸類,啱晒我呢啲唔係食到太多肉嘅人,所以打邊爐亦都啱晒我,邊爐嘅配料都非常多,雖然唔算話好名貴嘅食材但係想食嘅基本上都有晒。食飽個肚之後就到甜品,選擇都幾多,仲有雪糕!而飲品方面個飲品櫃勁大,好正,搞到都唔知飲咩好。總括嚟講,我覺得二百幾蚊可以食到咁多嘢算係咁了,都真係幾抵食!