2017-12-22
之前已經係觀塘食過大滿喜覺得唔錯幾多野食揀,今日同朋友黎到旺角既分店,睇下質素係咪一樣咁有保證先。除左自助飲品吧,呢到仲有自助食品吧,比較特別,肚餓既話可以夾住啲小食先。自助吧既範圍都幾大,食物種類都算多,有凍蝦,凍蜆,青口,章魚小丸子同焗蠔等等,唔係平時一般既放題會見到既。刺身刺身全部都係厚切,食落一啲雪味都無,好新鮮。當中我最鐘意就係劍魚腩,好夠油甘香。另外珍寶赤海蝦都唔錯,夠晒大隻同鮮甜,肉質仲好彈牙。火炙壽司火炙壽司燒得好香,我地叫左醬燒珍寶蟹棒,鹽燒左口魚邊同鹽燒三文魚。壽司細細件唔會太飽,鹽燒左口魚邊燒完之後啲油脂入口即溶,但又唔會太油。海膽手卷海膽手卷既size都算迷你,海膽既味道幾鮮甜,又無腥臭味。不過海膽份量偏少,食完感覺唔夠喉。芝士年糕,紫心香芋丸芝士年糕唔係平時出面食開圓形果隻,呢隻三角形既炸粉比較厚身,入面既芝士比較濃味。紫心香芋丸炸得外脆內軟,香芋蓉又夠晒香甜,唔錯。瑤柱雞粥食左咁多生冷野再食返啖熱粥暖下胃感覺舒服好多。煲粥好足料,粥夠晒綿身,雞油入晒粥到,香口得黎又唔會感覺太油膩。食完正餐就食甜品喇。呢到既甜品選擇一樣好多,除左蛋糕,雪糕,雪米糍同雪條,仲有
刺身
火炙壽司
海膽手卷
芝士年糕,紫心香芋丸
瑤柱雞粥
食完正餐就食甜品喇。呢到既甜品選擇一樣好多,除左蛋糕,雪糕,雪米糍同雪條,仲有frozen yogurt任唧。
味道同出面鋪頭賣既froyo不相伯仲,酸度調得岩岩好,又唔會太過死甜,仲有好多款topping選擇,有我最鐘意既麻薯,好surprise。
呢間放題野食種類真係好多,上菜速度又快,值得一讚。