餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

今次去咗试呢间位于西营盘偏僻一角嘅小店🤣由门口睇落就已经几有feel我哋提早咗一个星期book位去食💁🏻‍♀️搞错时间但好好彩都有位一入到黎就已经觉得环境几好 就连系餐厅出边都系一个打卡嘅位置.🎈左边Berries Blast Cold Drink ($48)首先佢嘅冰并唔系普通嘅冰 应该系用碟豆花做蓝色嘅圆形冰💁🏻‍♀️造型满分💯其次加咗非常多嘅Berries 系打卡值一流嘅特饮🤤但系味道方面就比较一般 加上冇叫Soda只系叫咗冻饮所以令到成杯嘢饮嘅层次低左🌚朋友口味遍好比较淡 都已经觉得呢一杯唔够甜🤭评分: 5/10🎈右边Galaxy Fantasy Soda ($58)呢度嘅嘢饮同一款味道都会有提供冻饮 热饮及Soda可以选择💁🏻‍♀️而呢一杯我哋就选择左Soda🤭真系一个明智嘅选择Galaxy Fantasy 其实就系碟豆花柠檬蜜 呢一杯嘅造型比Berries Blast更加靓🤤 主要嘅甜味都系底嘅柠檬蜜度💁🏻‍♀️搅拌均匀之后甜度足够 而且个味唔会话好假👍评分: 8/10.🎈带子他他($98)佢呢一款可以算系非常之特别 酱汁采左passion fruit 再加香茅制成 再配上小小嘅黑
Galaxy  Fantasy  &  Berries  Blast

Galaxy  Fantasy

其次加咗非常多嘅Berries 系打卡值一流嘅特饮🤤
朋友口味遍好比较淡 都已经觉得呢一杯唔够甜🤭
评分: 5/10
🎈右边Galaxy Fantasy Soda ($58)
而呢一杯我哋就选择左Soda🤭真系一个明智嘅选择
Galaxy Fantasy 其实就系碟豆花柠檬蜜
搅拌均匀之后甜度足够 而且个味唔会话好假👍
带子他他

🎈带子他他($98)
佢呢一款可以算系非常之特别 酱汁采左passion fruit 再加香茅制成 再配上小小嘅黑椒
成个感觉酸酸甜甜非常之refreshing 🤭
用料方面除咗带子 仲有青瓜鱼籽等 加埋佢个墨鱼汁脆片一齐食口感非常之特别🤤
藏红花鲜茄大虾天使面

🎈藏红花鲜茄大虾天使面 ($238)
个酱虾味非常之重 非常之香🤤🤤
不过份量偏细 食完都真系唔系好够饱
评分: 8.5/10

🎈总体而言
食物质素真系非常之高 而且摆盘亦都非常之好睇👍
不论系打卡定系食物方面都系中上水平 可惜嘅系服务跟唔上呢个食物质素🌚
我哋嘅主菜系等咗40分钟 而我哋嘅Starter系漏单😕变咗starter系喺个main之后食😔
后尾有听到店员同隔离枱解释过 因为只有一个厨师🤦‍♀️
而店面人手亦都真系不足 我哋举左手好耐先至会有人见到我哋😔