Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2024-05-04 395 浏览
平时都少食一啲异国风情嘅餐厅今次朋友话想试下唔同菜式,所以黎咗中环黎巴嫩既餐厅,试试佢既semi buffet🤓Semi buffet Brunch ($268)<Buffet area>十几款菜式,还有几款酱汁包括有沙律,有椰菜花,茄子,仲有我觉得都好正hummus🤩其中我最钟意既系佢HummusChickpeas Blended with Tahini, Lemon & Olive,拎黎食佢ge pita bread就岩晒👍🏻另外佢有一个甜品喺semi buffet入边,Roz Bil laban甜甜地个感觉有啲似椰汁西米露嘅感觉,好清新,黎到一定要试😗Semi buffet就可以简一人一个selection of eggMakanek OmeletLebanese Sausage Omelet羊肉肠奄列,羊肉味非常突出 就算朋友唔系特别钟意食羊都唔会好难入口🐑ShakshukaPepper Onion Tomato Stew with Arabic Spices Topped with Eggs黑椒、洋葱、蕃茄、阿拉伯香料配蛋,主要系香料味同蕃茄配合蛋浆,呢个攞嚟
平时都少食一啲异国风情嘅餐厅

Semi buffet Brunch ($268)
<Buffet area>
十几款菜式,还有几款酱汁
包括有沙律,有椰菜花,茄子,仲有我觉得都好正hummus🤩

其中我最钟意既系佢Hummus

甜甜地个感觉有啲似椰汁西米露嘅感觉,好清新,黎到一定要试😗

Makanek Omelet
Lebanese Sausage Omelet

Shakshuka
黑椒、洋葱、蕃茄、阿拉伯香料配蛋,主要系香料味同蕃茄配合蛋浆,呢个攞嚟点Pita bread就最岩🍳🥖

Shahrazad Mix Grill 烤肉拼盘(+$258)

呢个就犀利啦,应该系呢个舖头入边嘅招牌菜,有齐羊肉牛肉鸡肉,本身自己都几钟意食羊,所以觉得羊肉烧得好出色,牛肉串就好有中东风味另外鸡肉亦都系一赞,三样里面我自己最钟意就系羊肉同鸡肉,食得出佢嘅檀香同埋调味恰到好处 ,有时都惊会太咸,但呢个拼盘真系好正,主食类要拣呢个🥩🍗🍖

Hibiscus Tea($55)
食啲浓味嘢饮杯茶就最啱,洛神花茶加埋香料入口非常清新,个杯都好靓打卡一流🥰

Virgin Raspberry Ginger Mojito ($88)
Raspberry一向都系清新之选,店员都有介绍其他Cocktail都好出色🍹

呢餐饭食得好开心,而且位置舒适打卡一流,黎到可以享受下呢度嘅环境同埋野食😌
用餐时段