2020-03-01
食物水準高 環境亦舒適~~~餐廳名稱:泰屋 (旺角)餐廳地址:旺角彌敦道726號2樓~~~最近好耐冇食泰國菜,所以週末就同左朋友黎旺角搵泰菜食,旺角本來就係一個美食眾多嘅地方,淨係泰國菜旺角都有好多間,而之所以我哋會揀呢一間,係因為朋友話佢環境比較闊落,好坐,好適合傾計,嘢食水準亦好唔錯,所以我哋就揀咗呢一間來做我哋個晚餐~😊~~~我哋首先order左一個酸辣鳳爪 然後再叫個泰式鮮魚爐(烏頭 ),鮮蝦炒金邊粉同蒜蓉炒通菜,最後再黎個芒果糯米飯!有前菜,有主食,有魚有菜,有甜品,營養非常均衡😆😆哈哈哈(食到身上嘅肥肉都均勻)!~~~酸辣鳳爪:酸酸甜甜中又帶點辣 好開胃 食泰國菜 我最鍾意就係叫佢作前菜~~~泰式鮮魚爐(烏頭 ):裏面材料好豐富 有椰菜 紅蘿蔔絲 肉碎 粉絲 粟米芯 秀珍菇芹菜等等另外配一碗湯 同類似海南雞醬嘅酸辣醬料 食落魚味鮮 餸又多 一大班朋友食 非常happy~~~泰式蛋包金邊粉拌蝦 : 裡面有鮮蝦 蛋 豆腐乾 泰式蝦米 花生碎同蛋皮 食落有口感 味道又調得到位 唔會太濃太淡 而且分量超多啊 我哋四個朋友一齊食都完全夠食😊~~~蒜蓉炒通菜:炒得一啲都唔油膩 淡淡的蒜
~~~
餐廳名稱:泰屋 (旺角)
餐廳地址:旺角彌敦道726號2樓
~~~
蒜蓉炒通菜:炒得一啲都唔油膩 淡淡的蒜蓉味 配埋翠綠嘅通菜 簡簡單單但又非常滋味🥰
~~~
芒果糯米飯 :芒果好香甜 而糯米飯亦都好有心思 上面係白色嘅糯米飯 下面係黑糯米 煙煙韌韌好好味 同泰國食到嘅差唔多水準
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)