2022-02-25
今日去咗大角咀搵朋友食晚飯,佢知我好鍾意食泰國菜,於是就帶咗我去呢間泰嘟嘟餐廳。餐廳偏細,座位不算很多,但勝在裝修非常別緻,看得出老闆有用心設計。我哋叫咗冬陰功湯,湯料十足,而且味道非常濃郁雖然望落去好似好多辣椒但其實對於一向食唔到辣嘅我來講完全冇問題。泰式辣椒膏炒青口,超正青口大大隻好肥美,食落好新鮮冇雪藏味配埋惹味辣椒膏簡直一絕,再加埋三色椒炒得好爽口,食落超甜。朋友好鍾意食蝦,所以我哋叫咗招牌咖喱大花蝦,啲蝦真係超大隻,食落好爽口彈牙,值得推介除咗海鮮,我哋仲嗌左飛天炒通菜,辣度仲可以選擇,啲菜食落好爽口,鑊氣十足另外還要提一提佢嘅泰國金柚子蝦沙律,食落好清新,好開胃最後要特別讃下嘅就係佢哋嘅服務態度非常好上菜又快,還提供會員儲分制度,所以下次再嚟大角咀我一定會再食