同家人去了灣仔的海鮮餐館叫了六人豪華套餐,價值只有$2388,但有好多海鮮美食👏🏻竟然第一碟係招牌醉鮑魚(六隻),鮑魚鮮甜,酒香味濃郁,混合一齊煮別有一番風味🤟🏻之後上一碟,避風塘炒蟹(一隻)啖啖肉!鮮!🤤D料頭勁香口,辣度咸度又夠🤤之前食D餐廳整到D料頭超咸🦀黃金蝦超重咸多香,蝦肉又彈牙,唔會無咬口,每粒蝦都有咸香味,好過癮!🦐再上登登登避風塘炒河,呢個炒河份量好足料,咁多個人至少一大碗,D料又夠,香口美味!💃炸物到~魷魚拼白飯魚,炸完的魷魚都爆汁又彈牙,食到停唔到,白飯魚又唔會乾身,反而有種鮮味,難得炸完都有海鮮味🐟🦑哈哈~椒鹽大瀨尿蝦(兩隻),剪開殼,超大隻,同我手臂比起係差唔多,又厚肉,完全足秤,加上配料,好食到不了🙈最後係上豉椒炒蜆,蜆肉好大粒又無沙石,而且豉椒爆香,的確好食!😆又係令人食飽打嗝的一餐,推薦大家,我會再光顧👍

之後上一碟,避風塘炒蟹(一隻)

又係令人食飽打嗝的一餐,推薦大家,我會再光顧👍