朋友退休返泰国,今日同佢食饭 farewell,佢拣食中菜同喺尖沙咀区,就拣咗呢间。以前都食过呢间餐厅,有点失望佢哋拆走晒啲卡位 😑 成晚餐厅都好似得 3 成客人,唔明点解要将啲客位挤埋一齐,其实可以间开小小等啲客有返啲空间!朋友嚟齐仲倾紧计 (太耐无见,又 3 个女人一个虚 🤣🤣) 个侍应小姐就不停问我哋落得单未,又叫我哋试吓啲汤。 。 。我哋梗系等主角发办,佢唔想食汤但亚姐姐又不停 sell,我哋唯有叫一盅应酬佢,之后主角话要食豆腐同炒饭,再叫小小肉就倾咗一晚。个汤其实好味,3 个人 share 一盅都 ok。鸡丝粉皮就唔得,完全唔够酱捞匀啲粉皮,当然唔好食啦。红烧花胶豆腐,豆腐可以,但花胶有一阵雪柜味,可能佢哋煮定好多雪住,再加落其他𩠌到,但唔值呢个价 🤔石锅黑椒无骨猪手,味道可以,亦比较浓味,但猪手唔算多。最出色系个脆米炒饭,材料好简单亦唔值钱,但味道竟然好味,个脆米加咗唔少分。如果餐厅改善吓啲服务,呢度唔限时间,想简单倾计食饭都系好选择。

个汤其实好味,3 个人 share 一盅都 ok。

鸡丝粉皮就唔得,完全唔够酱捞匀啲粉皮,当然唔好食啦。

石锅黑椒无骨猪手,味道可以,亦比较浓味,但猪手唔算多。

姬松茸炖响螺
鸡丝粉皮