今日嚟試下屋企附近呢間fusion多國菜。幾鐘意呢度嘅裝修,空間闊落有啲嘉年華風嘅裝飾。Menu設計都好靚,食物賣相又靚,睇得出呢度各樣野都有花心機👍🏻 食物選擇好多,薄餅、shake shake海鮮、扒類、意粉等,另外都有Set Dinner揀。✿ 鐵鍋Dirty秘製牛扒16oz ($448)呢個係Signature菜式😋 牛扒有16oz兩人用份量,牛肉味都幾濃,調味都啱啱好冇蓋咗肉鮮味,而且質地好軟稔👍🏻 配菜都有用醬汁炒過好惹味,再配上薯條同原個焗蒜,呢個主食好好味高質🥹✿ 酥皮周打蜆湯 (+$25)周打蜆湯味道好濃郁,奶味幾出。入面配料都幾足,蜆肉又多同夠大隻。酥皮有完整焗起,好鬆脆~ 呢個湯好飲👍🏻✿ 凱撒沙律跟餐都可以揀沙律,好大碟🤣 撈咗沙律醬配上芝士同煙肉碎等,味道都唔錯~✿ Pineapple Hat (+$24)呢款係大熱款嘅🍍特飲,好靚又有心思嘅擺盤,上面有一整片菠蘿加個紅鶴裝飾~ 味道都唔錯,香濃嘅菠蘿汁配雪碧,好解渴!✿ Coconut Coffee (+$29)椰子奶配雲呢拿雪糕,加Expresso☕️ 椰子味都幾濃郁,整體飲落奶味會重啲,覺得都幾特別!✿ 芒

✿ 鐵鍋Dirty秘製牛扒16oz ($448)

✿ 酥皮周打蜆湯 (+$25)

✿ 凱撒沙律

✿ Pineapple Hat (+$24)

✿ Coconut Coffee (+$29)

✿ 芒果拿破崙 ($80)
食埋個甜品真係大滿足~ 呢個拿破崙酥皮整得好鬆脆,但佢係幾厚實唔會食落好散好碎!芒果肉超多!每層都舖滿芒果同滿滿嘅吉士醬😋