2010-12-27
總括黎講,食物味道一般,部份甚至偷工減料!(除左粉果叫做有少少特別,其他既唔係嚴重偷工減料就只算係ok)明明等位時唔多人走,但就見到一、二樓都好多檯,人地唔肯搭檯就hold住d檯要人等15-20分鐘先入座!!!!!!!!!全體員工態度差,冇禮貌,視客人如無物!做野懶懶閒,慢吞吞!個個有心傾計冇心做野!一個二個唔憂做!!唔值得受氣去食,經過都唔會再幫襯!!!!!!!!!!!奉勸未試過或想試既人諗清楚有興趣可見以下詳情:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::去開呢頭,唔知食乜,呢間野一出地鐵站就係,我又中意飲茶,所以就試下啦!2點9左右去到(我地兩位!),只有一張二人檯等緊,經理極力游說我地搭檯,見唔係咁多人就等下啦,等既時候都發覺唔係咁多人走,不過有大約6組人黎唔搭檯就即刻上(當中有兩、三位及三位以上既)!等左五分鐘左右,前面等緊果張二人檯先有得入座,又等左一輪,黎左2位都係唔搭檯既,呢2位等左一陣就唔耐煩咁問個知客要等幾耐,點知個知客答佢話下張就到佢,當我透明架!?再過多冇耐就話有檯(唔記得佢點講,總之就冇嗌籌)
唔值得受氣去食,經過都唔會再幫襯!!!!!!!!!!!
奉勸未試過或想試既人諗清楚
再過多冇耐就話有檯(唔記得佢點講,總之就冇嗌籌),我行埋去先,佢先至比我先,(我地二樓,人地後黎既就一樓)
行到上一樓個時,有個著黑色制服既女人,走出黎截住人,擋住條路,我話二樓wor,佢又要望到人地張點心卡,
跟住無乜禮貌咁指住條樓梯話:「上多層!」(我咪話左二樓囉!!)然後就招手叫後面果兩位去佢果邊
呢個時候,我見到1樓其實都幾多吉檯,唔知點解人地唔肯搭檯就要人係樓下等咁耐!有位又要人上二樓!
行到上二樓,都係見到幾多吉檯係度!!係近樓梯d檯坐滿哂!!咁自己行入去啦,有個侍應又截住人叫人等陣,
點知佢行前幾步同人social下,又叫人跟佢行,然後直行轉彎,去到一張只係同埋單個部機差兩步路既巷仔旁坐低!
兩層都咁多位剩都要叫人等咁耐,唔知係想人充撐場面定係佢覺得仲有好多人黎食所以要留返d檯!
d staff咁樣做野法,已經有少少o嘴,不過終於坐低啦,懷住等食既心情就冇理佢地啦,但係,,,,,仲有後續.........講左食先!
食剩兩個點心既時候,有位著黑色制服既女人問d野黎齊未,仲會唔會加野食,然後二話不說拎走果張冇畫過既點心卡!!
(打擾到人地食野,唔好意思都冇句,拎左人地張單都冇話係要人埋左張單先!!)
之前都講過其實埋單部機係我地隔離,咁果個著黑色制服既女人就背住我地埋一邊同個侍應吹水,一邊入單,
咁我地都照慢慢食野歎茶,冇理佢地,點知個侍應冇啦啦申隻手過黎擺低張單係檯面,個人都冇"另"過黎,眼尾都冇望下我地,
邊放低邊粗聲粗氣講左句唔該就繼續吹水!(嘩!張單又冇平時賣7單果塊黑色皮夾住,即係叫我賣單定係比我睇!?)
過左一陣,諗住比左錢先,食完可以即走!拎錢出黎,望到張單計左三個人茶錢,叫人過黎問下,
侍應走埋黎,咁我比張單佢問佢做咩計3個茶錢,佢望住張單,又係望都唔望下人,
懶懶閒咁串左句:「得兩個人咋咩?」(嘩!講到好似我厄佢咁)我咪問佢:「你見到呢度有三個人咩?」
咁呀侍應依然都係企係度望住張單,我再話:「位都開得兩個啦!!」呀侍應依然都冇理我,拎埋我d錢,
打側身對住唔知邊個大叫:「得兩個人你做乜打三個呀!我唔知你呀!d錢擺係度呀!」(邊個岩邊個錯我地唔想知!!)
只見佢講完之後,就隨手將我地張單同d錢擺係一疊人地岩岩收完錢既黑皮夾上面!
(嘩!d錢就咁擺係度,比人拎左/吹走左點算?於是我地邊hea又邊留意住,隔左好耐先有黑衫女人黎入數)
然後又由侍應捧住疊大約十份既黑皮夾去逐張檯找錢,一捧起就係我地身邊行走左,
過左十分鐘有多都未返黎,找咩錢找咁耐!!??野又食哂,茶又飲完,加上d staff離哂大譜,實在唔想再留係度,
叫左個著黑衫既女人黎,同佢講話張單埋左好耐未找錢返黎,點知句野都未講完,個女人就掙住話咩找緊架啦,等陣!
(喂!我以家就係話你找左好耐都未找返黎囉!!野又唔聽人講,咩態度!!)
於是我終於都唔耐煩咁同佢講,話:「係隔離又唔找左比我先,係度唔知兜左去邊咁耐都唔黎!我張單擺面架wor!」
個女人冇理我走左,隔一陣先見到負責去找錢比人果個侍應慢過月球漫步、hea住返黎,就咁打開個皮夾拎低
一蚊貼士都比唔落,拎完d錢就走了!!!!!!!!!!!!!!!!!