2021-12-19 246 浏览
一直都想食神燈,因為係兒時回憶。所以一早預訂做冬食一餐。今日訂6點,寫明8點交枱。6點15分落單,等到6點9上一隻乳鴿,原本落單4隻,見上1隻唔對路,睇返單,原來落漏左。唔緊要,再落返另外3隻。今日8人叫個6人餐,另外再落多2個餸。一心都係想開開心心食返餐做節,過時過節多人預左上菜慢,唔緊要。點知上左3個餸,就有阿姐黎問上齊未,我問返佢你話呢,張單就係枱面,仲有7個餸未上,一路上一個就問一次。到7點半上最後1個另加餸,呢頭擺落枱,果頭阿姐即時話要上埋個甜品。真係O左咀,最後一個餸啱啱上枱,要即時上埋個甜品 我話點食得切,阿姐答我總知我要上埋。呢個時候聽到都已經火,跟手收銀就遞張單過黎叫埋單,真係眼都突。好,我地check單,個餐包6罐汽水,我地叫左6罐汽水,發現有1罐計左散叫,叫收銀改,收銀態度惡劣咁衝走改單,改好返黎企定定係度要人即時比錢,全枱人都火火地,成枱仲未食完,仲要逼人即時埋單,問題係仲有半個鐘先夠鐘還枱。最經典係,我地已經極速食晒啲野,我地想叫阿姐清枱上埋個蛋糕慶祝生日,有個阿姐話趕住擺枱 叫我地自己黎 (重要既事要講2次!)阿姐叫左2次我地自己黎😲😲😲真係反晒白眼,叫我自
一直都想食神燈,因為係兒時回憶。

所以一早預訂做冬食一餐。
今日訂6點,寫明8點交枱。

最經典係,我地已經極速食晒啲野,我地想叫阿姐清枱上埋個蛋糕慶祝生日,有個阿姐話趕住擺枱 叫我地自己黎 (重要既事要講2次!)阿姐叫左2次我地自己黎😲😲😲真係反晒白眼,叫我自己清枱。我宜家食自助餐?你唔清,成枱野,我自己黎清埋張枱切旦糕,咁我會快啲交枱?
到發火個阿姐好唔願意叫個人黎清左張枱。

完全明白過時過節忙同想快啲清枱比下一輪,但唔係咁既態度做生意囉。第一次黎有咁既服務 真係令人大開眼界,無回頭意欲。
野食係唔差,但食到咁急趕,仲要受氣😤😡😠