近铜锣湾利园嘅「亨利中心」, 哪里有不少心水餐厅非常高质素。 今晚和老公喺楼下睇完钟表, 拣咗一间食意大利,美式嘅餐厅。这杯 white house wine ,偏dry, 有余韵,唔错。Spaghetti Belognese 普通一客肉酱意粉, 但味道,卖相都令人刮目相看。 意粉表面洒上芝士和香草, 增添其香气。 肉酱味道层次丰富, 唔会只吃到茄酱嘅味道, 意粉软硬度更系非常理想, 有弹性, 和酱汁混为一体, 我俩都赞不绝口。Seafood combo逢星期一这款海鲜什锦拼盘做半价优惠。分量也很大, 热辣辣放满各种海鲜, 有青口,带子 ,薯仔, 八爪鱼, 粟米,香肠~~ 每款都鲜甜弹牙。 尤其系带子,八爪鱼, 青口, 每款煮得啱啱好熟,肉质够嫩, 配衬著特制嘅香草酱汁, 非常滋味。 主角系煎过三文鱼扒, 三文鱼肉很甜, 又唔干,美味!Teramisu吃得拼盘,已经觉8分饱, 再来一客甜品才算完美。午餐也非常抵食

Spaghetti Belognese

Seafood combo
逢星期一这款海鲜什锦拼盘做半价优惠。
。 主角系煎过三文鱼扒, 三文鱼肉很甜, 又唔干,美味!

Teramisu
吃得拼盘,已经觉8分饱, 再来一客甜品才算完美。

午餐也非常抵食