2023-02-14
趁假日,同朋友離開一下城市嘅煩囂,入西貢到處逛下,行下海邊。本身我地只係想去WM酒店入面個教堂門,影下打卡相,但就無意間發覺到,依間位於酒店地下嘅餐廳!內裡木色裝潢,同座位好闊落嘅環境,都好舒服。而野食方面,都十分之唔錯!!!😋 Portobello Beef Burger (with fries) $165厚厚嘅安格斯牛肉,好有肉香同juicy!最令人驚喜係Burger入面嘅大啡蘑菇粒,食緊嘅時候,你仲食得出剛剛炒起嘅菇香味!令人回味無窮。‼️好食指數 8/10‼️推介指數 9/10😋 Burrata Chorizo $228本身唔知道Burrata依種芝士,純粹見到有西班牙香腸就點依隻pizza。一黎到之後,pizza賣相十分吸引。新鮮蕃茄同芝士嘅色彩,令人食指大動。食落面層白色嘅Burrata芝士,原來係好微酸,類似淡忌廉嘅味道。款芝士加上火箭菜,剛好可以中和返西班牙香腸嘅咸味,令pizza食落唔會太膩。餅邊十分脆口,配料下的芝士味道都香濃,仲可以拉到絲,好食好食!!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 Mango and Coconut Pancake $140食到飽飽地,黎
‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 9/10
😋 Burrata Chorizo $228
‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10
食到飽飽地,黎一個帶酸嘅甜品就一流喇,所以我地叫咗依款芒果Pancake。
Pancake十分軟綿,而且有蛋香,而芒果唔會好酸,加上唔同嘅水果,十分之fresh!
‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10