2015-05-29 910 浏览
係尖咀個頭行過又想試食韓國野,所以就入去坐低。一入去見到個餐牌就覺得好注目,簡單既黑白對比但就有最大既效果。 佢個餐牌入面有哂中英韓三種文字黎寫,點都睇得明。 咁我就點左個人蓼雞湯+白飯$135,炸醬面$78,同埋D雞翼$68。 個餐廳環境乾淨,有風格,光線充足,令人覺得輕鬆舒服。但就有D冷清…. 咁佢就先上D前菜,有泡菜同個酸酸地既野食。個泡菜既酸度係可以接受,唔會味道過重,岩我依種唔中意食重口味既人。而另外一個好一般,食完都唔記得左。咁之後上左個人蔘雞湯啦。個時掛住食,唔記得左影個雞湯。 個人蔘雞湯,人蔘味係有,但淡,湯入面又唔多人蔘,依點有D失望。而個湯都有雞味,但雞味蓋過個人蔘味,依個都係意料中事,好既地方係佢有大大舊雞比你食,可以食得好飽。我個人中意加D湯入個飯到一齊食,味道都OK。  之後就叫多個炸醬面同朋友分黎食,個炸醬面既面條夠彈牙,份量以一人黎講係夠食,而個醬就小辣,有助入口,但個醬就唔多似我平時出面食個D,可能係間間既做法不一啦。最後,就黎多個雞翼做結尾小食。個雞翼應該係油雞翼,佢外皮就經過油炸,所以入口鬆脆,味道就中咸,不過都可以接受,上面加左D芝麻,令佢更脆口。
最後,就黎多個雞翼做結尾小食。個雞翼應該係[時]油雞翼,佢外皮就經過油炸,所以入口鬆脆,味道就中咸,不過都可以接受,上面加左D芝麻,令佢更脆口。而白色個D係豆製品,唔清楚叫咩,但味道幾好食。
埋單就$360左右,同埋有加一。我覺得整體上一般般,個價錢唔算平民。野食又未到好好食。但可以去試下。