2020-06-16 58 浏览
尖沙咀呢間燒鵝餐廳,價錢唔太貴但高質,唔使入深井,唔使去大排檔,鍾意食燒味中菜嘅朋友可以嚟試吓。招牌嘅燒鵝就一定要試吓啦,但我仲想試吓食其他野,就冇叫原隻燒鵝了。試咗個叉燒燒鵝雙拼飯,食燒鵝最怕食到燒鵝皮太肥,呢隻燒鵝就剛剛好,做得好出色。蜜汁叉燒一啲都唔比起燒鵝遜色,夠淰又半肥瘦。幾十蚊食到成隻燒鵝髀,大大碟嘅雙拼飯真係好抵。論質數出面既燒味餐廳無得同呢度比。同燒味好襯嘅海蜇,簡簡單單有芝麻,麻油就已經好香,配燒鵝食一流,推薦。試咗一個海鮮,蒜蓉粉絲蒸鮮魷,鮮魷好多好大碟,夠新鮮夠入味,蒜蓉粉絲撈飯都好好食。炸雞翼一碟有八隻,炸得好香,外邊仲有蜜糖味,入面仲係好多汁,好食過出面好多炸雞店嘅雞翼。椰香炸鮮奶,椰奶味好香濃,外面嘅炸粉唔會太厚又夠脆身,入面嘅鮮奶好甜好滑。食完一啲都唔覺得油膩。