2018-02-10
朋友話上環有間好正嘅燒味餐廳 尤其是啲叉燒 梗係要去試吓啦🤤講真嗰啲餐廳集團 根本做唔到港式燒味嘅神髓😂我同朋友兩個人大約一點鐘去到 見到個門口真係嚇一嚇 有成20幾個人喺度 心諗唔係啩 我lunchtime到兩點咋喎😨 好彩原來大部份人都係買外賣 所以我哋等左5分鐘到就已經入到去啦鋪頭入面地方唔算細 都有成6、70個位 但係一如好多傳統嘅港式餐廳 坐得比較逼 好彩我同朋友都分到一邊卡位食埋個港式裝修先😂講咁多 最重要都係碟燒味飯🙊 我叫左叉燒燒鴨 連埋杯凍飲$53應該係個人技術嘅問題 我覺得燒味好難影得好fancy😂😂😂 但係真心係幾正嘅 啲叉燒半肥瘦 好香 有燶邊 又有蜜汁燒嘅甜味😚 啲燒鴨唔會瘦到鞋烚烚 有肉汁 但又冇成pat肥膏連住塊皮想問叔叔拎碟姜蓉 (朋友叫油雞就本身有)佢仲好搞笑咁拎咗兩碟比我 話好事成雙啊😂😂 最後施施然食完再搭叮叮返中環 都仲趕得切 疏乎😙