2018-10-29
去左油麻地打邊爐,呢間真正推介,叫喜鍋,d野好新鮮又好食,價錢合理。我地嗌左個花膠鯊魚骨膠原鍋,有得送甘香泡飯,就咁個湯底,都已經好正,好清甜,入面好多花膠,豬腳,鯊魚骨等。點左碟肥牛,雞件,脆鯇片,又有菜丫,丸丫,炸響玲等等,好豐富。肥牛新鮮有牛味,肥瘦適中,雞件又滑又大碟,冇雪味,鯇魚片真係好脆,冇骨,直接食好滋味,丸點了墨魚丸同蟹籽包心丸,價錢吾貴又多粒,墨魚丸好彈牙好食,蟹籽包心丸都好好食,入面包蟹籽係流心咁,有汁好香,吾錯丫。湯底咁正當然要嗌炸響玲,索住d花膠湯真係超級好食丫,又係好多條好抵食。菜好多款選擇,我地女人多當然喜歡食菜,嗌左生菜同西洋菜,最後食返條菜好舒服丫。媽媽每餐要澱粉質落肚,烏冬都好味道,係讚岐烏冬嚟,飽到呢,大滿足。