2021-09-16 55 浏览
平時已經極喜歡食牛內臟🙈,朋友介紹呢間成隻牛都可以既居酒屋,又點可以錯過呢?好經典的居酒屋間隔,無諗過有甘多店員,坐低後略略向我地介紹左呢度menu就係我地自由發揮嘅時候喇🙊~黎到點可以無酒飲,立即揀左佢地的自家製liquor – Peach liquor 及mixed berry liqueur 🍶桃味好清, 不過可能酒味濃D, 有少少搶左; mixed berry 非常好飲,酸酸甜甜果香, 適合女生品嚐👧🏻未食牛之前緊係要來點生吃, 時令活魚刺身太吸引,今日精選係真鲬,呢種係日本非常昂貴的搶手貨~肉質細嫩結實,含豐富營養同蛋白質,配合埋特製嘅酸汁,清爽鮮甜🐟🐟🐟輪到串燒了,超欣賞呢度真係完美善用整隻牛嘅資源🐮,而且每一個部位都發揮得淋漓盡致。先有打頭陣的月見免治牛肉棒,因為混合了不同牛部位自家製而成,油脂均勻,月見汁包圍住肉質口感更佳🍳跟住係橫隔肌SET, 一SET食齊四款味 - 黑芝麻醬、芥末、蔥花蒜泥、醬油🤤最中意係黑芝麻, 整個感覺很濃烈,而且因為芝麻香加厚實的口感,聞到已經食指大動👍🏻👍🏻話明食內臟,主打宜家先開始😼!牛舌﹑牛小腸﹑牛大腸﹑牛柏葉﹑金錢肚﹑牛心﹑牛筋牛小腸煙

話明食內臟,主打宜家先開始😼!
牛舌﹑牛小腸﹑牛大腸﹑牛柏葉﹑金錢肚﹑牛心﹑牛筋
牛小腸煙UN過癮﹑牛大腸幾肥美且味道幾濃, 牛心同柏葉爽口彈牙, 金錢肚燒左脆脆地幾特別, 牛舌嫩口有牛味, 牛筋好有膠質, 全部都勁正😋😋😋😋😋

食完全牛宴, 就再來點heavy 的 – 芝士牛肉卷﹑白鱔﹑芝士年糕🤩
3樣野雖則heavy邪惡, 但實在好好味, 白鱔香脆肥美, 魚油溢出; 芝士牛肉卷D芝士係識得流出黎, 芝士味香濃, 芝士年糕外脆內軟流心一樣, 好滿足呀!!!🥰

--------------------------
好味指數😋:7.5/10