2016-05-31 1014 浏览
不嬲都超鍾意食明太子,今年次聽同事講話呢間餐廳明太子好出名,於是就同女朋友黎試下。餐廳唔算太大,內裡走日式路線,氣氛唔錯,好岩情侶or朋友上黎靜靜吹下水,咁岩我附近都有情侶係度,搞到我唔好意思拎手機出黎周圍影,事前朋友已經推介左我地食乜,所以好快已經order。呢個係我成晚最鍾意,明太子香蒜辣椒醬稻庭烏冬,平日食明太子意粉就食得多,烏冬係第一次,但估不到明太子同香蒜d 味原來係咁夾,而且烏冬夠晒滑,每啖都充滿明太子既鮮味而且不腥,絕對要encore.明太鐵板芝吱雞,雞肉肉質好好,芝士夠多,每啖都好芝味加上小小明太子既鮮味,真係好正,但如果明太子再多d就更加好之後就係明太子上湯蛋卷,中間好多明太子呀!每一啖個口都充滿明太子,呢個簡直係呢度既皇牌,愛食明太子既人必定要試。三文魚3味刺身,第1味係普通刺身,第2味係加左1明太子及蟹子,第3味係火灸,其實3款都很好,刺身質素很高,個人最喜歡第2味,因為比較特別,都值得試下,可惜比蛋卷及烏冬搶晒風頭明太子汁燒雞翼,初初睇落以係冇乜味,但食落明太子味很重,而且不油,食完都唔會太口乾。以前以為明太子只會配意粉,但估唔到有咁多種食法,整體都好滿意,一定
,事前朋友已經推介左我地食乜,所以好快已經order。

以前以為明太子只會配意粉,但估唔到有咁多種食法,整體都好滿意,一定一定會再encore.