2018-07-14
觀塘工業區真係好多野食 今次嚟到 搵佢係有少少難 不過冇嚟錯!環境佈置有啲懷舊風 一睇就知係一個少少嘅打卡位而野食方面 好食!頭盆 蜜瓜風乾火腿串串貢 總共有3串 感覺幾得意 將風乾火腿配蜜瓜一齊食好夾好好食 同時一串串咁食 又唔怕整污糟手 正個人中意食意大利飯 食個海鮮意大利飯 個汁嘅味道好好 但係飯身比較難 有啲失色 而海鮮都淨係單單舖面 感覺好似差咁啲另外亦嗌咗個意粉 意粉味道同樣唔錯 而入面嘅菇好香 雞肉好有味好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻依個炸雞翼 即炸好新鮮 外脆內軟 肉質好嫩滑 好好食 而佢提供咗個好特別嘅醬 白色嘅有啲似沙律醬 兩個醬出奇地夾!蕃茄湯烏冬鍋配吉列豬扒 吉列豬扒十分出色!食到停唔到口 中意食吉豬嘅真係唔可以錯過!而湯底好濃郁 蕃茄味好重 成個好開胃好滿意見吉豬唔錯 而又冇得單叫吉豬就試個炸雞扒 不得不承諾 好抵 價錢唔貴雞扒大大塊 但可惜係冇吉豬咁出色 比較厚粉 最後不少得嘅係甜品 嗌咗個朱古力pancake 好味好味好好味 兩層pancake中間有啲煎出嚟嘅脆位 而且好似有搽啲朱古力醬咁 而個pancake本生又好鬆軟 一食停唔到 仲有面加嘅朱古力醬 一食停唔到
環境佈置有啲懷舊風 一睇就知係一個少少嘅打卡位
而野食方面 好食!
最後不少得嘅係甜品 嗌咗個朱古力pancake 好味好味好好味 兩層pancake中間有啲煎出嚟嘅脆位 而且好似有搽啲朱古力醬咁 而個pancake本生又好鬆軟 一食停唔到 仲有面加嘅朱古力醬 一食停唔到!!👍🏻👍🏻👍🏻
過程中仲有live band 做有點歌服務 唔錯