餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2018-07-17 97 浏览
其实我冇谂过饺子都可以有天下第一饺🤣可能小妹见识比较浅,今日经朋友介绍天下第一饺,梗系要见识见识😎😎坐得有啲远影唔到个天字🤣但系装修整体都好光明光亮,坐得亦都舒服。入到黎亦都唔会话闻到油烟味👍入面有山楂片,雪梨,甘草等等煲出嚟嘅。虽然话有山楂雪梨 但系味道第一啖会觉得山楂味浓,但系酸酸甜甜所以饮落都几消滞解腻😎满满嘅爱既自家制腌萝卜,真系好好味好出色㗎。爽口酸甜嘅萝卜,一啖饺子一啖萝卜。正呀虽然分量唔算好多,但系青瓜胜在够大旧,而且味道都唔错,食起上嚟脆卜卜十十声,亦唔会过咸,开胃小食嚟讲都几好味㗎😋钟意食甜味鸡翼嘅你就唔好错过呢个啦。首先佢哋嘅蜜饯味道非常之浓郁,而且鸡翼本身亦都大大只,加上外皮本身已经系比较香脆,连埋啲汁一齐食真系几嘢味㗎😍😍首先汤同松茸饺子系分开上嘅,而且佢哋嘅汤底系冇味精,主要用粉葛,鲮鱼,鲗鱼,赤小豆等等煲出嚟💖虽然饮落味道唔算好突出,比较清淡。但系佢真系少盐少油,饮完亦唔会觉得好口渴,啱晒健康嘅你🤤🤤如果觉得太淡味嘅话,店家仲好贴心提供松茸酱,分别有辣同唔辣,任君选择。所以就算重口味嘅你,定系钟意清淡嘅你,都啱晒口味㗎😘😘而且大小适中嘅八粒饺子,馅料相当之饱

自家制山楂雪梨水

自家制腌萝卜

回味手拍青瓜

蜜饯鸡翼大

至尊松茸猪肉饺 跟 状元九鼎汤 中

而且大小适中嘅八粒饺子,馅料相当之饱满,饺皮亦都唔会好厚。松茸味突出,加上新鲜猪肉冇乜肥肉,食落都觉得好健康㗎💋
龙凤松茸双煎饺

呢个煎饺分别有黑松露同白松露,而且猪肉食落都几结实,不过松露味都几重下,所以令到松茸嘅香味有少少com过咗。但整体都几健康,而且一啲都唔油腻㗎❤️
自家制山楂雪梨水
自家制腌萝卜