2023-10-09
今日同朋友去咗旺角創興廣場「牛駅麻辣火鍋放題」食晚飯!環境都幾舒服👍裝修以淺木為主調,地方寬敞,感覺非常乾淨整齊。加上食物的擺放好有條理,種類亦非常多😊食材豐富多樣,啤酒🍻清酒又可以任飲,仲有水蓮等多種台灣直送食材㖭!放題有3個不同套餐,當然價錢亦有不同,我哋選擇咗一個$288套餐,有SRF美國極黑和牛片、帆立貝、手打墨魚滑、象拔蚌片、🦐蝦、蜆、剝皮魚…. 等等,每様食材都不錯,沒有雪味👍!湯底款式選擇多,我哋就擇咗🥥清甜椰子雞鍋,湯料有紅棗、海底椰、杞子等等··夠哂清香鮮甜!SRF美國極黑和牛片,脂肪組織細緻,肉質口感非常柔嫩,輕輕灼吓,入口帶有濃厚的肉汁味!蝦都夠新鮮😋灼熟即食,口感彈牙且爽脆!榴槤炸彈、紅糖糍粑、芝麻雞翼熱辣辣,特別惹味😋!火鍋放題都有乳鴿食,確實少有,乳鴿味道鹹香,油炸得表皮香脆,肉質幼嫩😋!整體而言,在環境及食物方面,呢個價錢的確性價比高,店員服務態度亦不錯,食完超滿足😌!
蝦都夠新鮮😋灼熟即食,口感彈牙且爽脆!
榴槤炸彈、紅糖糍粑、芝麻雞翼熱辣辣,特別惹味😋!