2019-01-22 211 浏览
好耐面无去过将军澳果头,原来唔经唔觉已经变左咁多,度度都有好多餐厅,心大心细唔知食咩好,见到有间拉面店都几多人入去食,我呢啲吃货之人都心丝丝想入去食下睇下好唔好味先~ 岩哂我另一位朋友啦,佢咁钟意食拉面黎到呢到当然要试试佢呢度嘅主打-拉面,我就叫左黑蒜油豚肉片拉面 ,因为我系一个见到蒜就心心眼嘅人,有黑蒜口味我又点可以错过㖞,我地呢两个好奇的大朋友之后就叫左几款新推出嘅前菜同小食再share一齐食,咁样就非常丰富十人十式沙律(新推出),同我地平时食嘅沙律好唔一样,入面除左有沙律必有嘅粟米同青瓜之外,仲有多款营养蔬果:蕃茄、紫椰菜、甜椒等等,仲有啲豆类同鸡肉,用料丰富而且营养价值高,上面仲加上芝士作点缀添,食落去会更加香口。黑蒜油豚肉片拉面里面有半熟多、葱丝同紫菜,配料都几丰富汤底中有好香浓嘅黑蒜味面质弹牙爽口,挂汤能力都几好。半熟蛋好香滑,整到恰到好处,为呢碗拉面加好多分。玉子鳗鱼矶边扬用紫菜包住玉子同鳗鱼制成天妇罗,炸浆薄薄地,亦可keep到香脆,食之前点上天妇罗汁呢个特别嘅配搭原来都几好味,玉子同鳗鱼比例一半一半,非常丰富。朋友点左天极酱油鱼干拉面,可以加配优惠加$12有武蔵章鱼烧

黑蒜油豚肉片拉面里面有半熟多、葱丝同紫菜,配料都几丰富
汤底中有好香浓嘅黑蒜味
面质弹牙爽口,挂汤能力都几好。

半熟蛋好香滑,整到恰到好处,为呢碗拉面加好多分。

玉子鳗鱼矶边扬
朋友点左天极酱油鱼干拉面,可以加配优惠加$12有武蔵章鱼烧同$15荞麦奶香特饮,章鱼烧入面包左满满嘅椰菜同八爪鱼粒,上面加左海量木鱼丝,食落去口感更加丰富
仲有啖啖木鱼丝香味,一啖食大粒章鱼烧,都几满足。

荞麦奶香特饮
上面有脆粒粒,饮落口有阵奶香味,甜甜地,几好饮又解渴,冬天饮冻饮都几大快人心。

侍应服务都好有礼貌,下次都会再黎呢间餐厅食野