2022-11-16
難得星期日梗係要同朋友食飯餐好啦,一早就book咗呢間壽喜燒😊間餐廳係樓上鋪,一出呢跑就見到一個好搶眼嘅武士公仔,一定認得佢😉餐廳環境相當唔錯,最抵讚嘅係佢冇用膠板去隔住每一台,而係好有心思咁樣用一把大紙扇去隔住,成個格調即刻唔同晒👍🏻我同朋友叫咗個二人壽喜燒餐,佢係用鹿兒島和牛,和牛嘅油脂分布相當之靚,呢度最特別嘅地方係用一個好大嘅棉花糖,放落個鍋度,令個鍋佈滿棉花糖嘅甜味,牛肉放落去就吸收晒棉花糖嘅甜味,和牛入口即溶相當好味😍食完壽喜燒,店員就會為我地加上湯汁去整烏冬,入面嘅配料有蔬菜蟹柳豆腐魚腐,每樣食材都吸收晒湯嘅精華,好入味😋另外我哋仲追加左三吋串燒,分別係雞心,大葱雞肉,芝士紫薯,佢嘅串燒上枱熱辣辣,另外呢度好貼心嘅就係佢會用個爐保持住串燒嘅溫度❤️呢度嘅食物同服務都咁出色,唔怪之得咁難book位啦😆
呢度嘅食物同服務都咁出色,唔怪之得咁難book位啦😆