今日難得放假,梗係要去塭朋友覓食啦!朋友仔喺觀塘返工,推介左呢一間工廈嘅西餐廳,呢間No.9 Bistro 位於王子大廈9樓,即係APM隔離匯豐銀行樓上,都算幾易搵!餐廳環境仲要幾唔錯,好舒適👌👍🏻,完全冇擠迫嘅感覺😊,係觀塘區應該難找也!朋友話每星期最少都嚟食一次,咁應該冇介紹錯呢!😌😌Homemade BBQ pork ribs $98🐷🍖Wow, 呢個一上枱,就見到成件豬肋骨被個秘製醬汁完完全全封住左!試吓先,個pork ribs 好嫩滑,一啲都唔鞋,配上特製醬汁非常搭配,加埋個白飯就啱啱好!唔錯也!🤗😋😋古法杯酒燴牛尾$104 🐮🐂呢個十級推介吖!😋🤤🤤好食🈯數係100!💯💯💯😌俾到咁高分,原因係個牛尾炆得軟腍程度剛好,腍之餘難得保留到少少煙勒感,感覺就好似食到好多骨膠原咁!而個古法紅酒與牛肉汁結合後 , 與酒嘅酸澀味得以中和咗,搞到呢個牛尾食完唔覺膩!仲有好香脆嘅薯角,兩個人好快清晒!☺🤗朋友仔話,嚟呢度食仲有一個重要原因,每次食罷都唔覺得口渴,應該係無咩味精吧!😋😋😌😌
今日難得放假,梗係要去塭朋友覓食啦!

Homemade BBQ pork ribs $98🐷🍖

古法杯酒燴牛尾$104 🐮🐂