2009-01-19 36 浏览
阿妹好鍾意食乳豬同炸大腸,知道哩度出晒名好食,訂位一試,4人行叫左:---胡椒豬肚大蜆湯-顧名思義有豬肚大蜆, 重有咸菜,又夠辣,但佢地嫌太辣,我就覺得very good!每人分到1碗多少少---乳豬1/4隻-皮脆,夠薄,名不虛傳---粟米斑塊-石班起肉炸,唔厚粉,粟米汁分開上,汁亦唔會太甜,讚!---啫啫生菜煲- 雖然只係得唐生菜,但好惹味,蝦醬亦唔會太咸,但份量如果多d重好---豉油皇炒麵-我係連早餐都要食炒麵的人,黎哩度一定叫,炒麵夠乾身, 唔油,又夠大碟,炒 得比澳門黃枝記好(黃枝記濕d),但麵質黃枝記好d---什果黑醋雞球- 有d似咕嚕肉,雞球唔會炸得好乾,個汁酸得黎唔會“拿”喉,唔錯是晚無炸大腸,阿妹好失望有糖水送,海帶綠豆沙,唔係"行"野,煲得唔錯埋單$600,唔貴,全部啱食!服務好好,訂位的小姐好有耐性!

每人分到1碗多少少
---乳豬1/4隻-皮脆,夠薄,名不虛傳

得比澳門黃枝記好(黃枝記濕d),但麵質黃枝記好d
是晚無炸大腸,阿妹好失望

糖水送,海帶綠豆沙,唔係"行"野,煲得唔錯
正! 胡椒豬肚大蜆湯
正! 粟米斑塊