📍「AOZORA Bakery」- 天后📷面包店位于天后站附近,由店主一人主理,虽然只有佢一个,但依然有好多唔同款式嘅面包、甜品、吐司等,一个人一双手可以制作到咁多面包真系唔简单🥹🥹🥹🍴开心果cruffin 💰HK$26✨推荐指数:9/10呢款唔系新鲜出炉个阵买,买个阵系冻冻哋咁,第一次食cruffin唔知系咩口感,本身以为外层嘅酥皮系脆身,点知原来系淋身🤔食落有牛油香但唔算油腻,咬大啖啲个阵入面嘅开心果吉士酱已经涌出嚟🤩🤩🤩🤤呢个开心果酱嘅开心果味够重,而且食落口感幼滑浓郁,甜而不腻,而且份量仲好多😋(之前食过嘉多拿嘅开心果泡芙,觉得入面嘅开心果吉士酱麻麻哋,呢个出色好多😆)面头嘅开心果仁碎增添咗开中果香同口感,整体好夹好好食❤️❤️❤️开心果控表示食得好满足🥰如果外层系酥脆就更正了🫢🍴酒渍果干法包💰HK$24✨推荐指数:9/10呢款系👧🏻已经回购过嘅面包,上次食过已经觉得好好食,今次见佢新鲜出炉就再买过😆新鲜出炉拎上手系热热哋,食落法包外皮软熟,口感好烟韧具拉扯力,中间湿润好软熟,一改👧🏻对法包嘅认知,唔似普通法包又干又硬咁😆呢款法包用咗酸种手法做,所以包身食落酸酸哋,但又唔会过酸,容易
📍「AOZORA Bakery」- 天后

🍴开心果cruffin
💰HK$26
✨推荐指数:9/10
如果外层系酥脆就更正了🫢

🍴酒渍果干法包
💰HK$24
✨推荐指数:9/10
呢款法包用咗酸种手法做,所以包身食落酸酸哋,但又唔会过酸,容易接受😙
成条法包带有好多唔同种类嘅水果干,例如提子干、莓干、柚子皮、橙皮等,每一啖都食到果干。味道酸酸甜甜咁好夹😋
因为一条法包都几长(性价比好高🤩🤩🤩),所以留返一半第二日食,微微用焗炉烘热返都仲系好软熟,中意日式面包嘅朋友仔唔可以错过呀🫶🤗
  • Pistachio  Cruffin
  • 酒渍果干法包