2011-10-15
見到有咁好評價,出世廿幾年住沙田都未試過佢既italian,餅店就係常客,既然咁多好評,就試試啦!坐低後覺得所有野都唔錯,setting,招呼都免強可以叫做fine dining.最愛呢個olive oil balsamic vinegar樽Order左一個set lunch.一客雞翼同一個長通粉。set lunch order左羊架。因為男友唔食salad,得我食我又食得慢,西餐逐道菜,佢餓到傻左。之後我叫左個鬼佬可以先上主菜。麵包係圓形餐包,仲要凍既,麵包舖咩?因為想試佢既balsamic vinegar同olive oil.餐包都照點,用料唔錯,但用餐包點有d怪。沙律用既菜几新鮮個湯完全唔掂,辣辣地,酸酸地,好似落左成枝tabasco 落去,落到喉嚨仲拿喉tim.我同男友都變晒臉。到雞翼,認真想打人,大佬,我俾$88食你幾隻雞翼,你用個方形湯碗放,少少佩菜都唔放,賣想非常唔得,翠華放得靚過佢。雞翼非常大隻厚肉,炸到金黃適中,不過如果係茶餐廳茶餐,或大排檔,我會非常讚賞,但意大利菜就稱唔上,因為確實每位屋企廚藝好的媽媽或太太都可以煮到,味道非常普通,跟本就係普通炸雞翼男友羊架到左
呢餐lunch食左600蚊,確實貴,亦唔回味,唔會回頭