2021-05-19
▪️濃湯極上拉麵▪️濃湯豚骨拉麵食拉麵既第一步要試下個湯底先 我飲左一啖 真係好好味🤩👍🏻我揀左濃湯 真係飲到豚骨既味道 亦好濃郁 但又唔會過份重口味 絕對係高質既湯底🤤跟住就試叉燒 講真呢到既叉燒就真係相對薄啲 所以味道都唔太突出 普普通通🙊之後就試拉麵 拉麵又係食左一啖之後 好好食呀😍 麵條屬於幼麵🍜口感彈牙 唔會太淋 我食野好慢 但食到最後個啖啲麵仲好彈牙😚 半熟蛋既質感亦都不錯 配料方面 荀同蔥都幾好食🙆🏻♀️*枱嘅旁邊放有一盅蒜蓉🧄食完原味嘅拉麵 可以試下加一匙嘅蒜蓉落個拉麵 湯嘅味道會再昇華👍🏻-呢間拉麵店既選擇其實唔多 湯底有濃湯 清湯 黑蒜油湯(+$12) 叉燒可以揀普通叉燒同真叉燒 每個麵基本都有叉燒 半熟蛋 蔥同荀 走半熟蛋仲可以減$10 所以價錢唔貴 其他配料需要可以加錢 另外仲有三款自家製小食 同唔同既飲品-整體而言: 雖然叉燒同半熟蛋冇十分出色 但湯底 麵質同呢個價錢絕對搭救😋 呢間拉麵鋪頭細細 位置亦稱不上好就腳 但都值得大家行多一兩步去幫襯下🙌🏻
▪️濃湯豚骨拉麵
*枱嘅旁邊放有一盅蒜蓉🧄