2013-10-15
對上一篇提到我起筲箕灣東大街,其中一間小店.. 中伏了~ 既然我咁遠地方黎到筲箕灣, 點會咁易死心~ 終於..... 比我起呢間小店食到非常之美味既格仔餅~~~ (大大力推介比大家試試!) 嗱... 如果睇價錢, 格仔餅/ 雞蛋仔 $14個, 好似貴左d wo @,@ 但... 真係keep住都好多人排隊bo~~~~加埋店外已經傅黎陣陣既香味~~~~~ 即刻流口水丫~~ 即刻去排隊, 排左5分鐘左右 (比我想像中快喇, 事關佢地加加埋埋起碼有成10部整餅機, 變相等候時間會短d, good) 排緊隊既時間, 店員會問: 要買d咩? 我答: 1個格仔餅店員答: 要分兩份嗎? <試一啖, 你就知足料呀~!! 有蛋香味不得止, 外面有d脆之餘, 入面有內餡的, 即是唔會係空心格仔餅~ 每一口充滿牛油, 花生醬, 煉奶, 砂糖味~ 証明店員無偷工減料~ 一試難忘~ yummy yummy~~~~ 下次再黎, 我一定要一個人食一個格仔餅加一個雞蛋仔, 哈哈 ^v^"
既然我咁遠地方黎到筲箕灣, 點會咁易死心~
但... 真係keep住都好多人排隊bo~~~~
加埋店外已經傅黎陣陣既香味~~~~~ 即刻流口水丫~~
店員會問: 要買d咩?
我答: 1個格仔餅
店員答: 要分兩份嗎? <試一啖, 你就知足料呀~!!
题外话/补充资料:
黎到筲箕灣東大街, 梗係會試多d野啦, 下一篇我要介紹既係"印尼沙嗲屋" ^^