2018-09-27
前排出開紅磡心血來潮想食抹茶甜品就即刻諗起宏🙋🏻♀️ 一入到黎就係熟悉的感覺,而紅磡分店有個好處就係唔洗等咁耐,可以好快食得🤪食甜品前就緊係要食個正餐先啦🤗呢個照燒雞飯套餐($140)沙律新鮮又開胃😇雞燒得好香,又能夠鎖住肉汁😝,送飯一流海藻烏冬就一小碗,似係簥麥麵咁,食落幾彈牙甜品方面,foodpigss🐷🐷就揀左黑芝麻小蛋卷。食落蛋糕鬆軟,cream好幼滑,重點係黑芝麻味好重,岩曬口味另外仲有香草同抹茶揀,印象中都係唔錯的而套餐仲送高級斯里蘭卡紅茶,不過個人就想試下新野所以揀左轉其他飲品(正價減$20)呢杯宇治焙茶奶(正價$40)焙茶味濃,不過有點略甜,算係試過可以了👉🏻👈🏻最後就係期待已久既抹茶甜品-抹茶軟雪糕芭菲($88)雪糕富抹茶味都已經眾所週知,然而目光係轉左focus喺煙韌既丸子😌,超級好咬。另外仲有抹茶果凍、紅豆同脆脆,十分豐富,食落又有層次,真係滿載而歸覺得有幸福感
食甜品前就緊係要食個正餐先啦🤗
呢個照燒雞飯套餐($140)
沙律新鮮又開胃😇
雞燒得好香,又能夠鎖住肉汁😝,送飯一流
海藻烏冬就一小碗,似係簥麥麵咁,食落幾彈牙
另外仲有香草同抹茶揀,印象中都係唔錯的
最後就係期待已久既抹茶甜品-抹茶軟雪糕芭菲($88)