2021-09-02
Wanna be green today? 🤱. 想體會下變綠係咩感受唔一定要戴綠帽既,嚟班蘭葉食地道印尼菜同樣可以!一去到餐廳先來杯班蘭沙冰($42),滿滿既梛香配合班蘭汁同煉奶真係好邪惡!員工力推既巴東燒倉魚飯($148)皮脆肉汁多,點埋上菜時奉送既特色甜醬可謂出奇地配合!破乳鴿雜菜飯($128) 鴿皮上掛住滿滿既肉鬆,一搣開脆脆外皮就係媲美沙田乳鴿嘅鴿肉,唔算超級細嫩但勝在惹味同整體層次豐富。不得不讚額外奉送嘅辣椒汁,辣得來好醒胃兼配合鴿肉!印尼小食拼盤($88)最愛反而係睇落最整既炸雞,炸粉薄得來又保持到鬆脆兼肉滑,真係功力少d都整唔到,下次來我應該只會單點炸碎雞($38, fyr~) 一項as小食,慳返我個胃啲位😂好似嫌間野,我本人同成個post唔夠綠咁,我個fd最後仲嗌多左碟馬拉盞炒秋葵($68),well 係依度嗌綠色嘅嘢果然唔會有伏,鐘意食秋葵既人應該會爆鐘意食呢碟嘢,個配搭好有驚喜,有好似蝦醬既汁做底,大愛,無得輸!我願意為依個餐廳做一個綠既人💚