2023-12-31 402 浏览
啱啱去咗鼎泰丰试吓,感受下佢哋嘅人气小笼包🥟。皮薄得黎折花又靓,咬一啖肉汁四溅,鲜滋滋嘅好味道真系唔讲得尽!红油抄手就又辣又麻又过瘾,层次感十足,冚唪唥就系哩个味!台式担担捞面都几正点,面身啱啱好嘅口感,加埋特制嘅花生酱,浓郁到令人一碗接一碗!至于迷你荔芋包,外皮Q弹,里头嘅芋泥香甜软糯得滋滋咁,真系甜到心头去!其他嘢都有惊喜,萝卜丝拌海蜇皮嘅口感好对碟,爽口得嚟清甜;而四季豆嘅爽脆肉碎咬口,都啱晒我哋香港人嘅口味。炸酱拌面用咗肉碎和蕃茄,意料之外嘅美味组合,单吃肉碎就觉得饱肚到不得了👍。虾仁烧卖嘅肉汁丰富,虾仁爽脆,就算皮啲厚,味道都算得上系得意;绍兴酒醉鸡嘅香浓,都令人倒灶!而排骨蛋炒饭,排骨松化、饭香嘅组合简直无敌。食到尾,我只想话,来过必定会回味无穷啊!🍽️🤤👌