2019-02-05 513 浏览
話說內地豬瘟爆發,人心遑遑,都係食本地豬安心啲呢間專賣本地農場豬,巧有親切感星期六日及公眾假期冇套餐,全部散叫,$50一款主菜,$18一碗飯,$38碗拉麵火焰金沙骨,兜口兜面點火燒比你睇,多左視覺效果同香味,仲要呃埋like,我幾欣賞呢味,味道香甜,肉質彈牙唔鬆散,但係又唔會好難咬,好似食緊有骨靚叉燒,美中不足係portion太細,如果有四舊,感覺會好啲鹹酸菜豬脾,可能係橫財就手嘅變種,呢味要等一段時間先有得食,我食哂成碗拉麵都仲要等多幾分鐘先做起,個拉麵幾普通,唔值$38,講番個豬脾,皮爽滑,肉軟腍,鹹酸菜解左脂肪肥膩感,一口接一口,好快食哂叫左個梅菜扣肉比工人姐姐,睇得出啲肉靚嘅,明顯同酒家或者飯盒有分別,下次一定試下整體係高汁嘅,feel到店家用心做豬,會再幫襯
話說內地豬瘟爆發,人心遑遑,都係食本地豬安心啲

呢間專賣本地農場豬,巧有親切感

整體係高汁嘅,feel到店家用心做豬,會再幫襯
2019-02-03