2018-01-03
塘咁多cafe 真係好難選擇去邊間,個人比較懶,見到有得網上預約,所以我就選擇左呢間,氣氛夠好嘛~~平日下晝來的話都唔使點等位,而且地方闊落,都坐得幾舒服下午茶其實都有好多選擇,我地選左D咸食先,因為會坐成個下晝,所以慢慢來~ 我以為自己唔係好肚餓,所以叫左個半日早餐(加上第一次見到呢個名XDD),點知半日我覺得應該係1/4日,其實肉少真係無所謂,但連菜都勁少,食完好似無食過野咁=0= 不過個蛋糕仔係幾好食,因為自己本身比較喜歡食硬身少少的蛋糕,所以呢個,符合到我要求,而且D菜雖然少,但好爽口.仲有沙律醋比我選擇~~個蛋裡面真係有D黑松露,可惜佢gei存在感係零,完全無味.朋友就叫左小食拼盤,如果你係同男仔黎,真係唔使擔心會食唔曬,因為雖然係拼盤,但整體份量偏少.每樣野都係一兩件,全部都好迷你.味道上其實唔錯,雞翼炸得好脆,不過肉就少左D~條腸啖啖肉,但油膩左D,薯條好食,因為上面仲有加調味粉~飲品方面我gei意見係外型遠勝味道,我鐘意佢個杯gei設計,但味道只能話係不過不失,latte的咖啡味好弱,所以放耐左其實同飲奶水分別不大.加上冰塊太大佔據杯位置太多,好快會飲曬.玫瑰花茶顏色好
平日下晝來的話都唔使點等位,而且地方闊落,都坐得幾舒服
初秋小食拼盤
玫瑰花茶顏色好靚,浸幾耐都好,都係好淡gei花味,你當飲有色gei水啦~不過不能怪它,花茶本來就係咁
由於我地好快飲曬D野,所以我地又叫左杯朱古力冰沙,上面球雪糕大到我地唔知點飲好....不過唔知道係咪因為太多冰,朱古力味好弱,成杯飲品無o羊味,雪糕好似三色雪糕o個隻味,唔算太出色,有D失望.
朋友知道我鐘意食紫薯最後陪我KO埋紫薯窩夫,呢個我地等左超耐....
初秋小食拼盤