2019-04-18
今日去咗尖沙咀行街, 行到大約兩點半左右, 就開始搵嘢食, 見到有間拉麵鋪門口有人排隊, 走過去望下餐牌, 覺得都啱食所以試下。餐廳裝修風格, 跟我從電視看到的日本拉麵店差不多, 如果半邊卡位都算闊落。都有填紙式落單, 可以選擇面身嘅軟硬度。燒汁唐揚炸雞炸雞表皮炸得夠香脆, 裏面嘅雞肉有好多肉汁, 燒汁方面比起平時食開嘅燒汁相對冇咁甜, 由於汁嘅份量唔多所以我覺得味道方面啱啱好。特盛焰燒豚肉拉麵呢個係食肉獸嘅首選, 上到枱有點嚇咗一跳, 滿面有四塊燒豚肉, 四塊都一樣厚身, 四塊豚肉都夠入味, 夠淋, 豚肉應該係用五花腩嚟做成, 肥瘦適中, 豬骨湯底味濃,夠熱, 麵身浸咗一段時間都唔會太淋。雞叉燒味玉雞白湯拉麵相比之下呢個面無論喺湯或者肉方面都清淡少少, 比較適合女士或小朋友, 湯底方面比較清甜, 雞叉燒方面都夠入味,淋身, 味玉都係唐心蛋抹茶雪糕配紅豆雖然食到好飽 ,但係最後叫多個甜品
都有填紙式落單, 可以選擇面身嘅軟硬度。
燒汁唐揚炸雞
特盛焰燒豚肉拉麵
雞叉燒味玉雞白湯拉麵
抹茶雪糕配紅豆
雖然食到好飽 ,但係最後叫多個甜品