2020-06-28
今日難得放假同個好姊妹出銅鑼灣行街買野,行到肚餓甘岩係永光商業大廈門口,就睇水牌搵左間食日式野既門口poster做緊女士第一杯酒免費,可惜今日唔係星期四😣睇睇店內既環境先,時候尚早仲未坐滿人,裝修簡潔岩哂三五知已黎食野飲返杯一黎叫左個前菜同杯柚子crossover梅酒,前菜係經過特別烹飪既蕃茄,配上蒜蓉香蔥同酸甜既醬汁,十分消暑,加埋我最愛既梅酒,簡直一流~由於依到既豚肉煮物係好出名,所以我地又點可以唔點返幾樣豚肉呢~依到分別係豚肉蘋果卷同韭菜泡菜豬肉捲即叫即燒熱辣辣係基本,而兩者既調味都十分到位,唔會太過咸但又夠哂味,前者入面包住蘋果一齊燒,果味入左落豚肉到,味道夠夾之餘口感外軟內爽,而後者加入韭菜同泡菜,十分創新,一試難忘西班牙黑豚肩肉串不得不讚係依到既串燒,調味真係做得好好,配埋食材本身既口感,真係食到停唔到口煙燻豬腩唔好睇佢個樣好似燒肉甘,其實味道係好特別,首先係肉質夠鮮嫩之餘,食落唔會有油膩既感覺,其次就係煙燻令到豬腩味道既層次添加了不少,推介!食完豚肉就叫返我最中意食既燒雞翼同燒牛油粟米,雞翼燒完都好大隻,而粟米竟然有驚喜,好重牛油香味既同時又唔會燒到好乾黎到食日本野,點都
門口poster做緊女士第一杯酒免費,可惜今日唔係星期四😣
西班牙黑豚肩肉串
煙燻豬腩
黎到食日本野,點都要食下刺身既,叫左個5款刺身盛,鮮味無窮
最後叫左條燒海魚,外皮燒到金黃色,就甘睇都覺得好香脆美味,食落魚肉唔乾,比較鮮甜,食完佢就完美結束今晚既晚餐
以依個質素黎講,性價比的確幾好,推介丫👍