2017-08-26 32 浏览
與友人銅鑼灣行完街,於是搵個地方坐低食晚餐。系openrice左呢間食店!餐廳內的座位不算多,約八至九張枱,餐廳裝修簡約,係牆上有單車做裝飾擺設,幾特別!感覺溫馨、舒服。 邪惡包: 賣相吸引而叫,有帆立貝同埋鵝肝, 估吾到兩者加埋又幾好食,鵝肝煎得好香,入口即溶,咀嚼中散發出鮮香的氣息,再加埋帆立貝的鮮味, 白汁芝士煙肉焗蘑菇:蘑菇大大隻,厚身,上層鋪滿白汁、芝士,好香!配煙肉份量剛好,蘑菇經烤香,保留原味,唔會太膩。 原條鰻魚石鍋飯: 原條鰻魚鋪上石鍋飯上檯,熱辣辣!份量足,超吸引!鰻魚肉質嫩滑,配上飯焦的珍珠米,吾錯! 心之火燄鐵板牛柳粒: 上菜時店員會即時點火,做出火焰的效果,两串牛柳粒插在菠蘿上,另有香香炸薯角。牛柳粒肉味夠,全熟口感帶嚼勁。下層有新鮮大菠蘿,本只想一試,看看味道如何,驚喜的是:好甜、新鮮! 雞軟骨: 三串,好香,七味粉剛好,好食!

雞軟骨: 三串,好香,七味粉剛好,好食!
2017-08-10