2025-07-06 0 浏览
慶祝之夜的時尚串燒居酒屋體驗朋友知我終於向目標行近一步,特登揀咗尖東H Zentre入面嘅Room3同我慶祝!喺尖東站K出口,過馬路就到~由門口入去已覺得裝修好有格調,坐位闊落,坐得舒適! 除咗有好多特色cocktail,仲有各式日本嘢食,由前菜、沙律到串燒、主食同甜品樣樣齊。最正係每樣食物同飲品都整得好精緻,同friend傾住偈慢慢食就最啱! 🍸 必試Cocktail 🍸 ▫️ Emperor 成杯酒放喺個木盒度送上枱,一打開有煙霧仲會發光,真係好似開寶箱咁,飲落甜甜哋又有少少酒香,好有feel~ ▫️ Geisha Story 杯酒個漸變色好似日落咁靚!仲有花花係面裝飾,味道酸酸甜甜好特別。 🍢 串燒同小食 🍢 ▫️ 無花果脆薯蟹子沙律 薯仔絲炸到脆脆哋,加埋清甜無花果同蟹柳,撈埋沙律醬好開胃! ▫️ 泡菜牛舌 牛舌切到薄薄哋,細細粒,食落好爽口,同泡菜一齊食出奇地夾! ▫️ 免治雞肉棒配日本蛋雞肉裡面仲有軟骨,咬落有口感,點埋生雞蛋黃更加滑溜~ ▫️ 吉列蠔 炸到金黃色,外脆內嫩,一啖咬落去,好有滿足感。🔥 串燒三寶 🔥 ▪️ 黑豚秋葵串 - 豚肉燒到香噴噴,包住
慶祝之夜的時尚串燒居酒屋體驗

🍸 必試Cocktail 🍸
▫️ Emperor

▫️ Geisha Story

🍢 串燒同小食 🍢
▫️ 無花果脆薯蟹子沙律
薯仔絲炸到脆脆哋,加埋清甜無花果同蟹柳,撈埋沙律醬好開胃!

▫️ 泡菜牛舌
牛舌切到薄薄哋,細細粒,食落好爽口,同泡菜一齊食出奇地夾!

▫️ 免治雞肉棒配日本蛋
雞肉裡面仲有軟骨,咬落有口感,點埋生雞蛋黃更加滑溜~

▫️ 吉列蠔
炸到金黃色,外脆內嫩,一啖咬落去,好有滿足感。

🔥 串燒三寶 🔥
▪️ 黑豚秋葵串 - 豚肉燒到香噴噴,包住秋葵食冇咁膩
▪️ 照燒雞腿串 - 雞肉外皮脆,裡面仲好juicy
▪️ 海膽帆立貝 - 兩樣鮮味夾埋,食落好creamy

🍚 主食時間
▫️ 松葉蟹明太子冷烏冬
勁多松葉蟹肉!明太子醬撈埋煙韌烏冬,清新得嚟又好味~

▫️ 火炙牛肉溫泉蛋丼
牛肉燒到好香,撈埋流心溫泉蛋同飯一齊食,真係大滿足!

🍮 甜品收尾 🍮
▫️ 炸榴槤波波
外表完全聞唔到榴槤味,但一咬開成陣榴槤香衝出嚟!

▫️ 日本芝士蛋糕
唔會太甜,食完成餐飯飽飽地再食都唔膩~

環境同氣氛都好舒服,傾偈傾到唔捨得走。好彩我哋有book位,夜晚都幾full,下次慶祝一定會再嚟~🎊