2021-09-12 473 浏览
第一次到這間餐廳,一人門口已經有一種高尚嘅感覺,並唔係因為佢嘅裝修特別華麗,而係佢嘅細節位做得好精緻,連填寫代替安心出行嘅紙仔都係特別印刷,唔係平時白色嗰張。職員好有禮貌,比起一啲五星酒店嘅餐廳更加親切熱誠。尤其是一位中年嘅男職員,感覺到佢真心想客人有好嘅用餐體驗。選咗$148 lunch set:和牛他他,雞卷,蕎麥麵,餐茶+$18日式餐廳,全部菜式一次過用托盤上,擺盤精緻。雞卷有少少雪藏味,但下面嘅薯蓉好好味好滑。和牛他他塊麵包唔係幾好食,好隔夜feel。蕎麥麵都係一般水準,呢間餐廳嘅食物係睇好過食嘅。啲蝦冇乜味,蝦少麵多,一定夠飽,但係食晒啲餸之後就唔想食果啲冇味嘅面。餐茶要咗薄荷茶,係用壼上,可以一邊慢慢飲一邊吹水。全餐飯嘅用餐體驗都唔錯,因為大大嘅落地玻璃引入自然光,仲有靚景,職員服務態度令人感覺被重視。食物質素一般,但價錢亦唔貴,所以總括而言性價比算高。有機會都會再嚟,尤其是約朋友傾偈,係一個幾舒服嘅地方,最唔好係張枱有啲頂腳。

日式餐廳,全部菜式一次過用托盤上,擺盤精緻。

雞卷有少少雪藏味,但下面嘅薯蓉好好味好滑。

和牛他他塊麵包唔係幾好食,好隔夜feel。
餐茶要咗薄荷茶,係用壼上,可以一邊慢慢飲一邊吹水。