2017-09-10
小店既午餐都好多種類可揀,而且別有特色,一般晚市先有既,而家午餐已經可以試下!有時,出面以呢個價都只能食到質素平庸既午餐。不過入到去個感覺其實唔算太親切,服務質素都好重要,如果能提升下就會好啲星洲辣汁軟殼蟹老公非常喜歡食軟殼蟹,平日食開都係就日式烹調法,所以叫左黎試呢個小菜好得意,原來軟殼蟹都可以咁樣食! 外形似炸蕃薯,脆脆既外殼,軟軟既蟹肉,外鬆脆內軟。紅紅帶蛋花既汁淋上軟蟹殼上,酸酸辣辣既汁被軟殼蟹吸收,剛剛好,唔會蓋左蟹肉既鮮甜,相當入味,果種辣係慢慢滲透出黎,本身唔好食蟹既我,竟然連汁都撈晒黎食菜飯一啲都唔會油膩,菜同米二合為一,啖啖菜香,質素絕不亞於上海式飯店!鮮茄豬排焗飯其實諗住叫第2個餐,但見到周圍既人客都叫一碟大大碟既焗豬排飯,好吸引,叫黎試下先!大人細路都岩,因為阿仔見到已經流晒口水,焗到香噴噴既芝士蕃茄味,溶左既芝士拉晒絲,鋪滿飯上面,非一般既size~ 好大碟,鮮茄,微燶既芝士鋪滿碟上,啖啖汁,豬排有我隻手咁大,好有驚喜,一道平凡菜式,竟然可以變得不平凡加幾蚊已可以享受埋檸樂,柚子蜜,柑桔蜜等凍飲所以好值得推介!
呢個小菜好得意,原來軟殼蟹都可以咁樣食!
所以好值得推介!