2022-07-27
2054 浏览
Bedu @bedu_hk 📍:中環歌賦街40號地舖🚗:上環地鐵E2出口 步行4分鐘📞:+852 2851-1193💲:~HKD320/head for lunchFood quality✔️:Honey Baked Feta, Sweet Potato Falafel👌🏼:Smoky Hummus, Homemade Flatbread, Chicken Skewers, Rack of Lamb, Eggplant Carpaccio❌:Hibiscus HB總結:😋唔少人比喻呢間為全港第一中東菜 我就久仰大名好耐 自己都食過好幾間中東餐廳 食完感覺係名不虛傳嘅😀但同時有啲名不符實feel 好似你溝到女神但發現佢有體臭咁 食之無味但棄之唔食又可惜 不過整體係間值得一試唔會後悔嘅餐廳💕😋佢嗰Baked Feta好食到我覺得值得為佢而特登嚟上環食 好好食 口味好濃 但又好膩 所以佢比嘅份量都唔太多 每人三細啖都好夠 超正 必試‼️😋Falafel正常水準 但啲配菜 醃菜同椰菜花都超refreshing 有種置身農場嘅感覺 正🤪😋其實除咗杯Hibiscus之外 佢每道菜都好食 但唔知點解都唔
📍:中環歌賦街40號地舖
🚗:上環地鐵E2出口 步行4分鐘
📞:+852 2851-1193
💲:~HKD320/head for lunch
Food quality
❌:Hibiscus HB
總結:
😋其實除咗杯Hibiscus之外 佢每道菜都好食 但唔知點解都唔係好perfect 咁溶埋一齊或者係佢嘅配菜outshine主菜 搞到有啲失色咁 簡單講👌🏼嘅都好食 但唔知點解始終差緊啲嘢咁
😋以我食中東菜嚟計 呢間cp值真係高 仲要唔收加一 成餐勁飽都係人頭300蚊 我喺第五波疫情高峰期嘅週日午市去嘅 完全唔做walk in 只係做預約 冇幾耐就爆場 大部分都係外國客 證明呢間超受歡迎 所以想食建議要book位呀🤣
🤔佢有啲配菜老是常出現 好似hummus咁道道嗰底就係佢 搞到食到咁上下有啲厭👋🏼
😨佢嘅Hibiscus唔可以稱為難飲 因為根本冇味 朋友話有輕微寶礦力味 但我真係咩味都感覺唔到 懷疑死咗味覺🥲🥲